Profosyonel IT servisleri , Logo Netsis ERP çözümleri ve anahtar teslim projeler ile yanınızdayız.

Logo j-HR 3.35 Ekim 2025 Sürüm Yenilikleri

3.35 – Ekim 2025

Sürümde Yer Alan Yenilikler

 

Sıra NoTanımAçıklama
1Muhtasar Prim ve Hizmet Beyannamelerinde yapılan güncellemelerin Ar-ge ücret bildirim raporuna yansıması talebi

Ar-ge ücret durum raporuna İşyerinin Bulunduğu Bölge ve Proje Kodu, Ar-Ge, Yenilik veya Tasarım Faaliyeti Kapsamında Çalışmaya İlişkin Ücret Matrahı, Ar-Ge, Yenilik veya Tasarım Faaliyeti Kapsamında Çalışmaya İlişkin Teşvik Kapsamındaki Azami Ücret Matrahı, Ar-Ge, Yenilik veya Tasarım Faaliyeti Kapsamında Çalışmaya İlişkin Ücret Matrahı Üzerinden Hesaplanan Vergi Tutarı alanları eklenmiştir.

 

Kayıtlı olan puantajlara ait rapor alınmak istenirse dönem bilgileri üzerinden dönem puantajlarını hesaplama işlemi yapılmalıdır.

 

Video için tıklayınız

 

Sürümde Yer Alan İyileştirmeler

 

Sıra NoTanımAçıklama
1İşten çıkış talebi oluştururken talep eden çalışan bilgisi seçimi yapılabilmesi talebi

İşten Çıkış Talebi eklenirken “Talep Eden Çalışan” bilgisinin seçilebilmesi sağlanmıştır.

2Puantaj Kartı filtrelerinde bulunan Muhasebeleştirilme Durumu seçeneklerinin düzenlenmesi talebi

Puantaj Kartı filtrelerinde bulunan Muhasebeleştirilme Durumu filtresinin “Hayır ve Evet ” olarak gelmesi sağlanmıştır.

3Deneme süresi onay tanımında belirlenen çalışana bilgilendirme e-postası gitmesi talebi

Yapılacak İşlem: Bilgilendirme e-postası gönderilsin seçildiğinde ilgili kişiye eposta gelmesi sağlanmıştır.

4Devam kontrol veri aktarımında fazla mesai satırı olması durumunda mola satırının atılmaması talebi

Çalışanın fazla mesai satırı olduğunda ara satırının oluşmaması sağlanmıştır.

5Ödeme kesinti bilgisi tanımlanmamış çalışanın puantajına, puantaj öndeğeri ile $P307; formülü uygulandığında, arraylist ile hazırlanmış bordro zarfı rapor tasarımına değer getirmemesi talebi

Ödeme kesinti bilgisi tanımlanmamışsa puantaj öndeğeri uygulandığında bordro zarfında ilgili ödemenin gelmemesi sağlanmıştır.

6Puantaj hesaplamasında işlem görecek kayıt sayısı bilgisinin kriterlere uygun gelmesi talebi

Puantaj Kartları Hesaplama işleminde işlem görecek kayıt sayısının doğru gelmesi sağlanmıştır.

7Harcırah kayıtlarından puantaja aktarılan alacak ödemelerinde gelir vergisi istisnasının doğru yansıtılması talebi.

Harcırah kayıtlarında ki gün bilgisinin puantaja doğru aktarılarak gelir vergisi istisnasının puantajda doğru hesaplanması sağlanmıştır. Ayrıca alacak tanımı içerisinde yer alan tanım tipi alanında “Harcırah” seçili olması durumunda da ek ödeme alanında da harcırah tipindeki parametrelerin listelenmesi sağlanmıştır.

8Muhtasar Prim Hizmet Belgesi XML formatında alındığında prime esas kazanç toplamına ücret dışı ödemelerin dahil edilmesi talebi

Muhtasar Prim Hizmet Belgesi XML formatında alınıp yazdır işlemi ile pdf formatında açıldığında sayfa toplamları alanında ücret kalemine ek olarak prim ikramiye kalemlerinin de gelmesi sağlanmıştır.

9İzin bilgileri ekranında yılın izin hakkından devreden, kullanılan ve sonraki yılın izin hakkından kullanılan alanlarının kayıtlara uygun değer getirmesi talebi

İzin bilgileri ekranında yılın izin hakkından devreden, kullanılan ve sonraki yılın izin hakkından kullanılan alanlarının doğru değer getirmesi sağlanmıştır.

10İşten çıkış kaydı SGK sayfasına aktarılırken açılan aktarım işlemleri ekranında yazıların üst üste görünmemesi talebi

İşten Çıkış Kayıtları – SGK Sayfasına Aktar ile açılan ekranda alanların hizalı gelmesi sağlanmıştır.

11e-Beyannameler/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 1003A/Ekler/Ar-Ge Kapsamında Gelir Vergisi Stopaj Teşvikine ilişkin Bildirim sekmesindeki d kolonunda uygun verinin yansıması talebi

E-beyannameler/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi 1003A/Ekler/Ar-Ge kapsamında gelir vergisi stopaj teşvikine ilişkin bildirim sekmesinde “Mahsup Edilebilecek Asgari Ücrete İsabet Eden Vergi Tutarı” ** alanında düzenleme yapılmıştır.

12Beyanname kaydedilmek istendiğinde Ödeme tür kodu olarak 013, 014, 015 ya da 018 seçilmiş ise Aylık SGK Muaf İşçi Sayısı alanı dolu olmalıdır uyarısı alınmaması talebi

BDP uygulamasında muhtasar beyannamesi kaydedilmek istendiğinde Ödeme tür kodu olarak 013, 014, 015 ya da 018 seçilmiş ise Aylık SGK Muaf İşçi Sayısı alanı dolu olmalıdır uyarısının alınmaması için Vergi Bildirimi sekmesinde ki SGK muaf işçi sayısı alanında düzenleme yapılmıştır.

13Eksik çalışma sebebi ile taban matrahı altında kalınması durumunda SGK sayfasına aktarım işleminde uyarı alınmaması talebi

Emekli net ücret alan çalışan eksik çalışma sebebi ile ay içerisinde SGK taban matrahının altında kalması durumunda işten çıkış kaydı SGK sayfasına aktarılırken hak edilen ücretin SGK tabanına tamamlanması sağlandı.

14Performans Öndeğeri Tanımında Değerlendirici Tipi ‘Ekibi’ Seçildiğinde, Değerlendiren Ağırlığının Ekip Sayısına Orantılı Dağıtılması Talebi.

Performans Öndeğeri tanımında değerlendirici tipi ‘Ekibi’ seçilmiş satırda girilmiş olan değerlendiren ağırlığının çalışan kartında ki performans değerlendiricilerinde bulunan ekibi türündeki çalışan sayısına bölünerek performans kaydına getirilmesi sağlanmıştır.

1531 gün çeken ayda tam ay ücretsiz izin puantaja aktarıldığında 31 gün aktarılması talebi

Çalışanın puantajına tam ay ücretsiz izinin aktarımında ayın gün sayısına göre aktarım yapılması sağlanmıştır.

16Çalışanın ilgili ayda rapor haricinde birden fazla eksik günü varsa muhtasarda “istirahat sürelerinde çalışmamıştır” alanın Evet gelmesi talebi

Ücret Yönetimi → Ücret Parametreleri → Mesailer ekranından girilen puantaj kalemlerinde, İşlem Türü “Raporlu İzin” veya “Ücretsiz İzin” olan ve Eksik Gün Nedeni “İstirahat” seçili kayıtlar için, puantajda değer girildiğinde Eksik Gün Nedeni “12” olarak geldiğinde Muhtasarda “İstirahatte çalışmamıştır” alanı “Evet” olarak gelmesi sağlanmıştır.

17Puantaj Kartına SGK Raporlu İzin Aktarımı Yapıldığında, Puantaj Ekranındaki Tutarların Toplamı ile Hesaplar Ekranındaki Tutarlar Arasında Farklılık Görülmemesi Talebi

Puantajda fazla mesai olduğunda ve olmadığında oluşan net tutarlar toplamı ile net ödenecek arasındaki farkın düzeltilmesi sağlanmıştır.

18Çalışanın tam ay eksik çalışması varsa muhtasar ve prim hizmet belgesine eksik gün nedeninin boş gelmemesi talebi

Çalışanın tam ay eksik çalışması varsa muhtasar ve prim hizmet belgesine eksik gün nedeninin boş gelmemesi sağlanmıştır.

19Tam ay eksik çalışma olduğunda puantajda eksik gün uyarısı gelmesi talebi

Tam ay eksik çalışma olduğunda puantaj içinde izin aktarımı yapıldıktan sonra Eksik Gün uyarısının verilmesi sağlanmıştır.

20E-Beyannameler modülünden otomatik oluşturulan Muhtasar raporunda Tahakkuk Nedeni, Hizmet Dönem Ay ve Hizmet Dönem Yıl alanlarına veri gelmesi talebi

Muhtasar prim hizmet beyannamesi üzerinden otomatik oluşturulan muhtasar prim hizmet belgesinde Tahakkuk Nedeni, Hizmet Dönem Ay ve Hizmet Dönem Yıl alanlarının değer getirmesi sağlanmıştır.

21Performans öndeğeri oluşturma işleminde, filtre detayı girildiyse ‘Kaydet’ işleminden sonra filtrenin sıfırlanmaması talebi

Performans öndeğer tanımında girilen filtrenin kayıt edilmesi sağlanmıştır

22Eksik çalışması olan puantajda sosyal yardım ve ek ödeme verildiğinde net ödenecek tutarın doğru hesaplanması talebi

Eksik çalışması olan puantajda sosyal yardım ve ek ödeme verildiğinde net ödenecek tutarda ki kuruş farkı için düzenleme yapılmıştır.

23Çalışan kartı, sağ tuş, çalışma bilgileri, performans değerlendiricileri ekranında sağ tuş veri aktarımı içeri aktarım için excel şablonu oluşturulduğunda durum açıklamasının doğru gelmesi talebi.

Çalışan kartı – F9 Menü- Çalışma Bilgileri-Performans Değerlendiricileri ekranında F9 Menü – Veri Aktarımı- İçeri Aktarım için excel şablonu oluşturulduğunda durum açıklamasının doğru gelmesi sağlanmıştır.

24Performans yönetimi, işlemler, performans kaydı üretme güncelleme ekranında işlem tipi Performans kaydına satır ekle seçilip filtre verildiğinde etkilenecek çalışan sayısı performans kaydı satır sayısı kadar yazmaması talebi

Performans Kaydı Üretme/Güncelleme işleminde filtre verildikten sonra sadece filtreye uyan çalışan sayısının  filtre ekranına gelmesi sağlanmıştır.

25Dönem bilgisi süreç tanımlarında birden fazla sicil filtresi verildiğinde performans değerlendiricilerinin çalışan kartına yansıması talebi

Dönem bilgisi süreç tanımlarında birden fazla sicil filtresi verildiğinde performans değerlendiricilerinin çalışan kartına yansıması sağlanmıştır.

26Performans öndeğeri oluşturulduğunda pozisyona göre seçim işlemi sonrası tüm kişiler için performans kaydı üretmemesi ve pozisyon filtresinin dikkate alınması talebi

Performans ön değerinde pozisyon filtresine göre performans kayıtlarının oluşması sağlanmıştır.

27Performans dönemi içerisine check in değerlendirme soruları eklendiğinde dönem kaydının kaydedilebilmesi talebi

Chechk-in değerlendirme sorularının kayıt edilmesi sağlanmıştır.

28Puantaj kartı ilgili çalışanın vergi dilimi %15 üzeri olduğunda özel sağlık sigortası brütleştirmenin doğru yapılması talebi

Puantaj kartında 1. vergi diliminin üzerine çıkılması durumunda özel sigortanın brüt tutarının hesaplanmasında düzenleme yapılmıştır.

29Net ücretten anlaşmalı asgari ücretli emekli çalışan beyannamede vergiye tabi işlemler sekmesinde 012 satırına yansımaması talebi

Net ücretten anlaşmalı asgari ücretli emekli çalışanlar e-beyannamede vergiye tabi işlemler sekmesinde 011 satırına yansıması sağlanmıştır.

30Performans yönetiminde 3’lü hedef skalası tarihsel format için yapıldığında skalada belirtilen gecikmeden daha geç bir tarihte tamamlanırsa sonucun 0 hesaplanması talebi

Skala dışında bir tarih verildiğinde 0 olarak hesaplanması sağlanmıştır.

31Alt dönem kullanımında muhtasar hesaplamasında tutarların döneme uygun yansıtılması talebi

Alt dönem kullanıldığında muhtasar prim hizmet belgesinde tutar dağılımında düzenleme yapılmıştır.

32İşten çıkış hareketi üzerinden ihbar tutarı hesaplatılıp puantaja aktarıldığında brüt tutarın farklı gelmemesi talebi

Çalışan birden fazla dilimdeyse ve asgari ücret gelir vergisi indiriminin tamamının kullanılmadığı durumda ihbar tazminatı rakamının doğru olarak hesaplanması sağlanmıştır.

33Fazla mesai talebinde onaylama bilgileri alanının parametreye uygun gelmesi talebi

Zaman Yönetimi Öndeğer ve Parametrelerinde Onaylama bilgisi: Onay tanımından getirilsin olarak tanımlı olduğunda parametreye göre çalışması sağlandı.

34Applet arayüzde fark puantajı ekle ekranında veri dosyası alanının görüntülenmesi talebi

Applet arayüzde fark puantajı ekle işleminde veri dosyası alanı görüntülenmesi sağlanmıştır.

35Devreden sgk matrahı olan puantajda gelir vergisi muafiyeti olan nete dahil ek ödeme girildiğinde puantajdaki satırlar toplamı ile net ödenecek tutması talebi.

Devreden SGK matrahı olan puantajda, gelir vergisi muafiyeti olan nete dahil ek ödeme girildiğinde puantajdaki satırlar toplamı ile net ödenecek değerlerinin doğru gelmesi sağlanmıştır.

36İzin mutabakatı oluşturma işlemi sonrasında mutabakat içerisinde ilgili yıl satırlarının listelenmesi talebi

İzin mutabakatı oluşturma işlemi sonrasında değerlerin doğru gelmesi sağlanmıştır.

37Performans kaydına gerçekleşen ekle işlemi ile puan aktarımı yapıldığında Hedef Satırı Bulunamadı uyarısı almaması talebi

Performans kaydına gerçekleşen ekle işleminde hata alınmaması sağlanmıştır.

38Excel’den Borç/Alacak Kaydı Aktarım işleminde yetki kodu alanının aktarılması talebi

Borç tanımında yetki kodu varken Borç Alacak Yönetimi – İşlemler – Excelden Borç Aktarımı işlemi ile kayıt aktarıldığında borç ve alacak kaydında yetki kodu ve özel kod alanlarının dolması sağlanmıştır.

39Excel’den analiz boyutu dağıtım anahtarına kart bazında aktarım yapıldığında, parametre tipinin boş aktarılabilmesi talebi

Excel’den Analiz Boyutu Dağıtım Anahtarına Veri Aktarımı işleminde parametre tipi boş olarak aktarım yapılabilmesi sağlanmıştır.

40Çalışan portalı yetkinlik değerlendirme ekranında yetkinlik tanımının tamamının gözükmesi talebi

Hedef ve Yetkinlikler Değerlendirme ekranında açıklamalarına tam olarak gelmesi sağlanmıştır.

41Hak ve Ödemeler/Ödeme ve Kesinti Bilgileri Listesinde bulunan Tanım Numarası filtresinin çalışması talebi

Hak ve Ödemeler / Ödeme ve Kesinti Bilgileri Listesi ekranında “Tanım Numarası” filtresinin çalışması sağlanmıştır.

42Çalışan portalından talep edilen izin, yönetici tarafından reddedildiğinde, reddetme ekranına yazılan açıklamanın izin talebine yansıması talebi

İzin talebi “Reddet” butonu ile reddedilirken açılan pop-upta “Açıklama” alanının izin kaydı açıklama alanı ve gönderilen e-postada ki açıklama alanına yazılması sağlanmıştır.

43Çalışan Portalı Bordro Harcırah Ekranında Doküman Zorunlu Olduğunda Satır Detaylarına Doküman Eklendiğinde İşlemin Tamamlanması Talebi

Çalışan Portalı/Bordro/Harcırah ekranında doküman zorunlu olduğunda satır detaylarına doküman eklendiğinde uyarı mesajının verilmemesi sağlanmıştır.

44Takvim tanımında arefe günü tatili 13:00’den başlatıldığında sürenin yarım gün hesaplaması talebi

İzin tanımında süre hesabında vardiya kullanılsın seçili olduğu durumda, takvim içerisinde arefe günü saat 13:00 ya da 12:59 ile başlayan günler için izin süresinin yarım gün gelmesi sağlanmıştır.

45Bordro Kanun Parametrelerinde Ayın Gün Sayısı 0 Girildiğinde 31 Gün Çeken Aylarda Eksik Gün Nedeni Girildiğinde Uyarı Gelmemesi Talebi

Bordro Kanun Parametrelerinde yer alan ‘Ayın Gün Sayısı’ parametresi ‘0’ olarak seçildiğinde, 31 gün çeken aylarda oluşturulan puantaj kartlarında “eksik çalışma nedeni girilmelidir” uyarı mesajının verilmemesi sağlanmıştır.

46Dönem Bilgisi veya Puantaj Kartları Üzerinden Aktarılan İcra Borç Kayıtlarında İkinci İcranın “Muvafakat Belgesi Var” Seçimine Uygun Aktarılması Talebi

Puantaj kartına birden fazla icranın parametreye uygun aktarılması sağlanmıştır.

47Fazla mesai talepleri toplu durum değişikliği yapılmak istendiğinde lisans uyarısı alınmaması talebi

Fazla mesai ekranının toplu onaylama işleminde lisans hatası alınmaması sağlanmıştır.

48Yıllık İzin Tanımda Tam Hafta 6 Gün İşaretli İse Çalışan Portalında Yıllık İzin Talep Edildiğinde Tam Haftayı Seçime Uygun Hesaplaması Talebi

Yıllık izin tanımda tam hafta 6 gün işaretli ise çalışan portalında yıllık izin talep edildiğinde pazartesi-cuma girilen yıllık izin taleplerinde doğru hesaplama yapılması sağlanmıştır.

49Çalışma şekli daimi olan çalışan yarı zamanlı (süreli) çalışmaya geçiş yaptığında, çalışan kartındaki aylık çalışma gününün çalışan tarihçesi dikkate alınarak puantaja yansıması talebi

Çalışma şekli daimi olan çalışan yarı zamanlı (süreli) çalışmaya geçiş yapmadan önceki dönemlerde eklenen puantajları gün değerlerinin doğru olarak oluşması sağlanmıştır.

50Farklı işyerlerine sahip siciller için muhtasar beyanname filtrelerinde tüm işyerleri tek dosyaya filtresi seçilerek alındığında vergiye tabi işlemler ekranında tüm işyerlerinin listelenmesi talebi

Farklı işyerlerine sahip siciller için muhtasar beyanname filtrelerinde tüm işyerleri tek dosyaya filtresi seçilerek alındığında vergiye tabi işlemler ekranında diğer işyerlerine ait puantaj değerlerinin de listelenmesi sağlanmıştır.

51Eğitim kaydına toplu katılımcı ekleme işlemi ekranında bulunan yazım hatasının düzeltilmesi talebi

Eğitim Kaydına Toplu Katılımcı Atama ekranında Öndeğer filtre ekranında bulunan yazım hatası giderilmiştir.

52Ücret ödeme tipi ‘Aylık Saat’ olan çalışanın puantajında ücretli izin saat olarak girildiğinde bordro zarfında ücretli izinle ilgili değişkenlerin değer getirmesi talebi

Ücret ödeme tipi ‘Aylık Saat’ olan çalışanın puantajında ücretli izin saat olarak girildiğinde bordro zarfında ücretli izinle ilgili değişkenler değer getirmesi sağlanmıştır.

53Farklı işyerlerinde aynı TC kimlik numarasına sahip siciller için e-beyannamelerde vergiye tabi işlemler sekmesine sadece bir sicilin yansımaması talebi.

Farklı işyerlerinde aynı TC kimlik numarasına sahip sicillerin Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesinde Vergiye Tabi İşlemler sekmesine tüm işyerlerine ait bilgilerinin getirilmesi sağlanmıştır.

54Ayın gün sayısı 30 olmayan aylarda ücretsiz izin aktarımı iptal edildikten sonra tekrar puantaja aktarılabilmesi talebi

Çalışanın aynı anda 1 günlük birden fazla ücretsiz izin kaydı olduğunda puantaja aktarım işleminin doğru bir şekilde yapılması sağlandı.

55İşten çıkış hareketi oluşturulan çalışanın eski çalışan kartında idari yönetici bilgisinin silinmemesi talebi

İşten çıkan çalışanın eski çalışan kartında idari yönetici bilgisinin silinmemesi sağlanmıştır.

56Standart tasarımda alınan kimlik bildirme belgesinde görsel düzenleme talebi

Kimlik Bildirme Belgesi’nde hizalama sorunları giderilmiştir.

57Kurum bazında toplu olarak ya da eski çalışan kartı üzerinden kimlik bildirme belgesi alındığında doğru veri listelenmesi talebi

Kimlik Bildirme Belgesi’nde Kurum, İşyeri, Bölüm’e göre filtreleme yapılabilmesi sağlanmıştır.

58Fazla mesai talebinin başlangıç tarihi, çalışanın hakların başlangıcı tarihinden önce ise fazla mesai talebinin durumu onaylandı yapılabilmesi talebi

Bordro çalışma parametrelerinde yer alan “İzin Kaydı Girişinde Kontrol Edilecek Başlangıç Tarihi” parametresinin fazla mesailer için kontrol edilmemesi sağlanmıştır.

59Fazla mesai aktarımında puantaj dönemi ile fazla mesainin başlangıç/bitiş tarihi karşılaştırılarak aktarım işlemi yapabilmesi talebi

Fazla mesai talepleri bulundukları aya aktarılmamış olsalar bile sonraki aylara aktarımları engellenmiştir.

60İhbar süresi hesabında “Takvim Gününe Göre Hesaplansın” parametresinin yılın gün sayısı seçeneğine bağlı çalışması talebi.

Kanun Parametreleri / Kıdem/İhbar Tazminatları ekranında Yılın Günü Sayısı = 365 olarak yazıldığında ve Kıdem Tazminatı Takvim Gününe Göre Hesaplansın parametresi işaretli olduğunda ihbar süresinin 42 olarak gelmesi sağlanmıştır.

61Ay içerisinde işyeri değişikliği olan çalışanlar için, puantaj kartlarını hesaplama işlemi ile birden fazla puantaj oluşturulabilmesi talebi.

Ay içerisinde işyeri değişikliği olan çalışanlar için, puantaj kartlarını hesaplama işlemi ile birden fazla puantaj oluşturulabilmesi sağlanmıştır.

62Çalışan portalında izin taleplerim ekranında adres ve telefon alanının gizlenebilmesi talebi

Kurumsal çalışan portalı form yetkilerinde “İzin Kaydım” ekranında yer alan “adres ve telefon” alanlarının yetkileri düzenlenmiştir.

63Çalışan portalı yetki tanımında Vekalet Edecek Çalışan alanı gizli yapıldığında doğru çalışması talebi

Kurumsal çalışan portalı form yetkilerinde “İzin Kaydım” ekranında yer alan “Vekalet edecek çalışan” alanının yetkileri düzenlenmiştir.

64Kurumsal Çalışan Portalı’nda izin talebi oluşturulurken, ‘Vardiya Tolerans Süresi’ ve ‘Vardiya Yöneticisi’ alanlarının “Gizli”yetkisine uygun çalışması talebi

Kurumsal Çalışan Portalı’nda izin talebi içerisinde yer alan ‘Vardiya Tolerans Süresi’ ve ‘Vardiya Yöneticisi’ alanlarının form yetkilerinde düzenleme yapılarak alanların gizlenebilmesi sağlanmıştır.

Logo JHR Ürünleri ve danışmanlık hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.